Utrechts Landschap

Uitgestrekte bossen, paarse heidevelden, weidse polders met molens, vogelrijke uiterwaarden, oude kastelen en statige buitenplaatsen. De provincie Utrecht is mooi.  

Samen met ruim 22.000 Beschermers zorgt Stichting Het Utrechts Landschap ervoor dat het Utrechtse landschap behouden blijft en u ervan kunt genieten. We kopen natuurgebieden en historische gebouwen aan om ze zorgvuldig te beheren en open te stellen voor publiek. 

Wij beschermen al sinds 1927 natuur dichtbij huis

Stichting Het Utrechts Landschap is opgericht in 1927 en heeft ruim 5000 hectare Utrechtse natuur in eigendom. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle gebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo’n 500 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur. 

Utrechts Landschap komt op voor de belangen van natuur en landschap in de provincie Utrecht. Dat is elke dag nodig, want natuur en landschap staan in onze provincie altijd onder druk. Door zelf plannen te ontwikkelen, samenwerking te zoeken en waar nodig te reageren op plannen van overheden, komt Utrechts Landschap op voor natuur en landschap in uw omgeving.

Gespecialiseerd in:
  • Bijzondere objecten
Utrechts Landschap

Contact

Utrechts Landschap
Bunnikseweg 39
3732 HV
De Bilt

T030 - 220 55 55
Einfo@utrechtslandschap.nl
Iwww.utrechtslandschap.nl

Maatschappelijkvastgoed B.V.
Buiksloterdijk 240, 1025 WE
Amsterdam

T: 020 636 58 89