Roosros Architecten

RoosRos architecten wil projecten realiseren die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van de gebouwde omgeving. Met ons hoofd in de wolken en onze voeten in de klei gaan we op zoek naar de essentie.

Enerzijds is RoosRos als een ontdekkingsreiziger, dromers, altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden om te verrassen en te vernieuwen. Aanpakkers ook, die grenzen opzoeken en zich niet laten weerhouden door belemmeringen en schijnbare onmogelijkheden.

Anderzijds zijn ze nuchter. Een project moet efficiënt zijn, haalbaar binnen budget en planning en voldoen aan de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Binnen dat uitdagende speelveld – tussen wolken en klei – gaan ze op zoek naar de essentie. Dat doen ze door nieuwsgierig te zijn, verder te kijken en vragen te stellen. Door gebaande paden te verlaten en nieuwe wegen in te slaan. Maar vooral door mensen mee te nemen op onze zoektocht, op weg naar het antwoord op die ene vraag: hoe herkennen zij zich in ons ontwerp?

Zo creëren ze oplossingen die voldoen aan de wensen van de gebruikers, maar ook duurzaam passen in de context. Dát is voor ons ruimtelijke kwaliteit.

Vanuit de voorliefde voor (monumentaal) historisch vastgoed en vanuit de overtuiging dat dit zoveel als mogelijk behouden moet worden heeft RoosRos een breed scala aan projecten gerenoveerd of herbestemd. Belangrijke aspecten hierbij zijn respect voor het verleden, zorgvuldigheid bij transformatie met oog voor (historische) details, en goed inspelen op kansen voor toekomstig gebruik.

Gespecialiseerd in:
  • Schoolgebouwen
Roosros Architecten

Contact

Roosros Architecten
L.J. Costerstraat 2
3261 LH
Oud-Beijerland

T0186 – 69 15 80
Einfo@roosros.nl
Iwww.roosros.nl

Maatschappelijkvastgoed B.V.
Buiksloterdijk 240, 1025 WE
Amsterdam

T: 020 636 58 89