Pim van Dijk Designs

Inrichten van kerken

 

Betrokkenheid vanaf begin tot na de ingebruikname.

Bij het bureau Pim van Dijk Designs wordt niet alleen ontworpen, getekend en uitgevoerd, maar wordt ook nagedacht over geloofsbeleving, symboliek en kerkinterieur. Pas na de ingebruikname van de ruimte wordt de opdracht afgerond.

 

De liturgische ruimte creëren is een kunst.

Of het nu een historisch en monumentaal kerkgebouw betreft of een nieuwe multifunctionele kerkruimte, een goed functionerende liturgische ruimte creëren is een kunst. Liturgisch vormgeven betekent dat er ontworpen wordt  vanuit de liturgie, de sacrale ruimte en het effect daarvan op de kerkgangers.

 

Luisteren naar geloofsbeleving en dat omzetten in een ontwerp.

Het onderscheidende van Pim van Dijk Designs is dat vanuit de verwoording van geloofsbeleving van de gemeenschap vorm wordt gegeven aan de inrichting en het  meubilair. Door vorm en plaatsing worden symboliek en functie in de liturgie transparant en duidelijk.

 

De balans tussen traditie en eigentijdse vormgeving.

Het adviseren gebeurt aan de hand van een aantal gesprekken  met een duidelijke agenda. In een stappenplan wordt met de kerkgangers en bestuur een goede balans gezocht tussen traditie en de eigentijdse duurzame liturgische eisen en wensen.

 

Samenwerken en goed communiceren.

Met respect voor deskundigheid en ervaring en door zorgvuldige communicatie wordt goed samengewerkt met architect, adviseurs en kunstenaars. Duidelijke digitale presentaties, drie dimensionale tekeningen en afbeeldingen zijn de prettige moderne hulpmiddelen.

 

Licht, akoestiek en klimaat  beïnvloeden de sacrale sfeer.

Licht, geluid en klimaat zijn bepalende elementen van de sacrale en gastvrije sfeer. De ter zake deskundigen worden ondersteund met aanvullende ervaringen en oplossingen die elders goede resultaten hebben gegeven.

 

Ontwerpen met materialen

De functionele symboliek krijgt met nadruk de aandacht. Zo is de plaats van de doopvont en de zichtbaarheid van het water daarin erg belangrijk. De ontwerpen voor liturgisch meubilair worden in combinaties van natuursteen, hout, metalen, kunststof en glas uitgevoerd. In ons atelier worden ook glasapplique’s gemaakt.

 

Ervaring.

Meer dan 100 kerken in Nederland hebben van ons advies gebruik gemaakt. "Ik ben opgeleid tot liturgisch vormgever door het Institute for liturgical consultants aan de Catholic Theological Union in Chicago. Sinds 1996 heb ik mijn eigen atelier. Mijn werkterrein wordt ondersteund door goede relaties met kerkelijke overheden en theologische faculteiten. Het omvat verscheidene geloofsgemeenschappen in heel Nederland.

 

Gespecialiseerd in:
  • Kerkgebouwen
Pim van Dijk Designs

Contact

Pim van Dijk Designs
Spittaalstraat 61
7201EC
Zutphen

T0575-528803
Einfo@pimvandijkdesigns.nl
Iwww.pimvandijkdesigns.nl

Maatschappelijkvastgoed B.V.
Buiksloterdijk 240, 1025 WE
Amsterdam

T: 020 636 58 89