Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg

Het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST) is opgericht in december 1994. CAST heeft als doel de belangstelling voor en het denken en het debat over architectuur, stedenbouw en landschap - en dat met name in en om de stad Tilburg - blijvend te stimuleren. CAST stelt zich op als podium voor informatie, kritiek en reflectie en is daarbij zonder uitzondering onafhankelijk.

CAST speelt in op de belangstelling voor én de waardering van de eigen kwaliteit en schoonheid van de hedendaagse architectuur. Sinds de oprichting is een omvangrijke reeks van activiteiten door CAST gerealiseerd.

Lezingen, debatten, tentoonstellingen, ontwerpend onderzoek en publicaties zijn steeds beproefde middelen geweest. Verbreding van de doelgroep en aangaan van coalities met partijen die affiniteit hebben met architectuur, stedenbouw of aanverwante disciplines is een doel dat in zichzelf wezenlijk is. Voortdurend worden nieuwe wegen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap verkend en wordt bestaande kennis en thematiek uitgediept.

Het centrum richt zich daarbij zowel op beroepsgroepen die zijn betrokken bij architectuur en stedenbouw, als op het brede publiek.

Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg

Contact

Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg
Lange Nieuwstraat 172-174
5041 DJ
Tilburg

T013-5449222
Esecretariaat@castonline.nl
Iwww.castonline.nl

Maatschappelijkvastgoed B.V.
Buiksloterdijk 240, 1025 WE
Amsterdam

T: 020 636 58 89