Buurt- en Kerkhuis Bethel

Een groot verbouwingsproject waarbij de hele kerk met een woning werd aangepakt. Deze twee gebouwen worden in het ontwerp meer bij elkaar getrokken, ze horen nu echt bij elkaar. Twee volumes als aanbouw, begane grond en verdieping, twee volumes in de kerkzaal, een volume voor toiletten en volledige verandering van het interieur. De tegelwand die in de achterwand van de kerkzaal aanwezig is, zodat model voor alle andere kleuren in het gebouw en is als het ware in de woning er naast doorgetrokken zodat beide gebouwen bij elkaar horen. Niet alleen de met kleur en materiaalgebruik maar ook ruimtelijk horen ze bij elkaar. Dit is te zien bijvoorbeeld bij de keuken, die is zowel in de kerkzaal als in de woning gesitueerd. In de woning bevindt zich een woonkamer die gezellig is. Hier moet men zich thuis voelen met verschillende plekken om te zitten en aan de achterkant waar de tuin zich bevindt is een serre om heerlijk in het zonnetje te zitten.

Terug naar overzicht

Maatschappelijkvastgoed B.V.
Buiksloterdijk 240, 1025 WE
Amsterdam

T: 020 636 58 89